Food trucks pel dia del teu casament

Han fet falta 22 posts per parlar del menjar. És estrany sí, perquè el menú del casament és una part important ja que dura unes quantes hores. Però tranquils, avui només és el primer post. En vindran més on parlarem de menjar (perquè els que em coneixen saben que porto un bon vivant dins).

Hi ha parelles que la formalitat no forma part de la seva personalitat. No s'imaginen celebrant el convit amb un llarg pica pica, per, després seure a taula i menjar tres plats més. El que volen és una festa desenfadada, que tothom s'assegui on els vingui de gust, els convidats puguin xerrar ara amb un i després amb l'altre i es pugui anar movent sense haver de veure durant tres hores les mateixes cares. Perquè, a vegades, el fet que les taules siguin tan grans i rodones fa que només puguis parlar amb els que s'asseuen al teu costat, bàsicament perquè els companys de taula que tens davant teu no els sents ni per casualitat el què diuen.

Així que per aquestes parelles que volen fer un àpat més desenfadat, en el post d'avui us proposo una idea que sí, és menys formal, però que amb una mica de traça i imaginació també queda molt xula.

Fins fa uns anys les caravanes que feien menjar s'associaven a una cosa cutre, poc elaborada i en alguns casos tètriques. Però en els últims anys estem veient una evolució dels food trucks, ja que en molts festivals o fires gastronòmiques hi ha caravanes que preparen menjar de qualitat, i a més a més, estan decorades amb molt de gust. Ara, quan parlem de food trucks, ja no pensem en la xurreria tronada d'una festa major de poble. Tot el contrari, les que veus per tots els festivals són precioses.
Però com exportar els food trucks en un casament? La idea és muntar un espai amb tot de caravanes que ofereixen diferents menjars. En la meva opinió si disposeu un gran jardí serà molt millor, ja que semblarà que estigueu celebrant una revetlla.
Com que els nuvis s'estalviaran la feinada (i trencada de cap) d'organitzar les taules, podeu aprofitar tot l'espai per ubicar els diferents food trucks i així els convidats poden anar voltant sense que es formin aglomeracions en un mateix food truck. Ja que els food trucks cuinen al mateix moment segons les demandes dels convidats, tothom va menjant al seu ritme i es va movent segons què els ve de gust menjar.

Així, a grans trets i per posar un exemple, podeu posar un food truck que faci pizzes, un altre d'hamburgueses i un altre de vi i formatges. També sol agradar molt trobar un professional tallant pernil i un espai amb ostres pels amants del marisc. Pel que fa a les begudes, es pot crear un racó amb cerveses i refrescos frescos perquè cadascú se serveixi al seu gust. És evident que l'oferta gastronòmica no serà la més elaborada, però no per això voldrà dir que menjarem malament. Simplement prescindirem de les vieires per una bona hamburguesa.
Tot i ser un àpat desenfadat, penso que és important disposar de suficients taules i cadires escampades per l'espai perquè la gent es pugui asseure al seu gust i relacionar-se. Com que es tracta de crear un ambient desenfadat es pot jugar amb el fet de tenir taules i cadires de diferents estils. Com a petit apunt, comentar que no us oblideu de la música, ja sigui amb el algun grup en directe o un DJ, ja que dona molt de rotllo i ho fa encara més festiu.

I pels postres què? Aquesta part, com amant dels dolços no ens la podem oblidar. La clàssica caravana que fa creps no pot faltar. També es pot reservar un espai on s'oferiran diferents pastissos perquè cada convidat se serveixi el que més li vingui de gust.

Com que els food trucks ja són força espectaculars farà falta poca decoració. Unes taules i cadires boniques, una il·luminació ben pensada i quatre detalls més li donaran el toc com si fos una revetlla i estic segura que les fotos de record seran fantàstiques. Jo és que sóc molt fan de les llums de Nadal, per això destaco una bona il·luminació.
I vosaltres, quin tipus de convit oferiríeu?

2 comentaris :