Cangurs per casaments

Ningú em negarà que veure a dos petitons entrar pel passadís a portar els anells és una imatge molt tendra. I que les criatures aporten grans moments als casaments. Però estan, habitualment, els casaments pensats pels nens i nenes?
En línies generals, la meva opinió és que no. Sí, tenen el seu menú infantil, però penso que els timings de la celebració se solen fer llargs per les criatures.
Després de la cerimònia, on alguns nens i nenes han fet de patges i dametes acompanyant a la núvia fins a l'altar o portant els anells, arriba el pica pica. He observat com en alguns casaments ningú pensa que hi ha nens que no arriben a la taula, i que tampoc són fans del bacallà amb salsa de romesco picant ni de les vieires amb oli de pinyons. Sempre he dit que si mai em caso, i hi ha mainada convidada, durant el pica pica dedicaré un espai pels nens on hi haurà una taula a la seva alçada i menjar que sol agradar-los. A l'hora de la veritat els nens i nenes tenen gana i estic segura que agrairan que hi hagi mini pizzes, patates i croquetes i no llagostins amb mussolina de mostassa.
Segon inconvenient per un infant quan arriba l'hora del menú. Després d'haver menjat els seus macarrons, haver d'esperar que els adults mengin un menú de 3 plats per poder fer els postres,  per un nen aquesta espera es fa eterna (i avorrida). Però no només es fa llarga l'espera per les criatures. Aquí hi entra un tercer problema: els pares constantment s'han d'aixecar per anar a controlar que els seus fills mengin o que s'estiguin quiets, ja que habitualment solen seure en una taula separada.
I quan finalment ha acabat el convit i arriba el moment de la festa, ens trobem amb un quart problema: s'ha fet tard i alguns nens i nenes ja estan cansats. Però encara que no ho estiguin, és evident que els pares no es podran retirar gaire tard, i per tant no ho podran donar tot a la pista de ball.

Hi ha una cosa evident, i és que hi ha alguns nens i nenes que no poden faltar en el teu casament. Per exemple, la teva neboda i el fill de la teva millor amiga que seran els que portaran els anells. O quan ets dels últims de la teva colla a casar-te i tots els teus amics i amigues comencen a ser pares. No tots els teus amics tenen uns avis o tiets a qui deixar els seus fills. O simplement no hi estan disposats i els volen portar amb ells. Aquestes criatures no ocupen una petita taula del fons de la sala, a vegades has de reservar dos grans taules (i trones) per tota aquesta mainada.
El meu pensament, a dia d'avui, sense ser mare ni havent-me trobat en una situació real on m'hagi hagut de plantejar aquesta situació, és que deixaria el meu fill o filla (sí, ho sé, a vegades el teu bebè ha de venir amb tu, perquè per exemple li estas donant el pit i no tens cap altra més opció), a casa dels avis perquè els petits pugessin estar tranquils i tu poguessis gaudir sense preocupacions del casament.

Però si aquesta no és l'opció viable i el teu fill o filla ha de venir al casament, sé que habitualment el que més agraeixen els pares i mares és que els nuvis contractin un servei de cangurs.

Per què és genial tenir unes cangurs? Per començar, durant el pica pica tu pots menjar i socialitzar tranquil·lament sabent que el teu fill està jugant i està controlat per un adult.
Seguidament quan t'asseus a taula, saps que algú vigilarà i controlarà que mengi alguna cosa, i per tant tu no hauràs de fer passejades de la taula de nens a la teva taula i viceversa.
Una vegada han acabat de menjar els macarrons (però a tu encara et queden dos plats més) algú els continuarà entretenint, i tu no t'hauràs de preocupar perquè el teu fill estigui avorrit o es passegi per la sala tot entorpint la feina als cambrers.
La meva recomanació per contractar una servei de cangurs? Sobretot que busqueu algú que es dediqui a entretenir els nens i nenes, a fer-los jugar. No val simplement un adult que miri com juguen ells sols i vigili que no surtin dels límits. Han de ser persones que tinguin jocs, activitats i tallers preparats. Moltes vegades el fill de la teva cosina i la filla de la teva millor amiga no s'han vist mai. Així que no tots els nens es coneixen entre ells, i el que voleu com a nuvis, és que tots es relacionin i s'ho passin bé jugant junts. A més a més, alguns serveis de cangurs ofereixen castells inflables, que pels nens de 2 anys sol ser la pera. Com a pares saps que com a mínim, des del pica pica fins que comenci el ball els teus fills estaran atesos per una persona adulta i entretinguts.
També ofereixen el servei de vigilar els nens i nenes mentre dormen, així els pares poden gaudir tranquil·lament de la festa sense haver de marxar quan el seu fill està adormint-se. El seu fill descansa i ells saben que poden continuar ballant sense preocupar-se.

Així doncs, nuvis del món, si necessiteu contractar un servei de cangurs, escriviu-me, que us passaré el contacte d'unes babysitters que fan una feina genial.

I vosaltres penseu que un servei de cangur és necessari en un casament?

2 comentaris :

  1. Clar que sí, fent propaganda! Pots passar pressu!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si aquestes noies treballen cada any recomanades és que són bones. You know!

      Elimina