Música en directe

En el post d'aquesta setmana us vull parlar de música. En els casaments, on habitualment es té tot pensat al detall, els nuvis saben quina cançó sonarà en cada moment: des de l'entrada dels nuvis a l'església, fins al ball nupcial, passant per la cançó especial que sonarà quan regalin els nuvis a una parella d'amics. 

Però avui no parlarem de quines cançons podrien sonar en cada moment. Avui us parlaré d'una cosa que he vist en casaments i que, sincerament, si pot entrar dins el vostre pressupost, li dona un rollaco molt especial.

Us heu plantejat que durant l'aperitiu en el jardí toquin música en directe? 
En un casament que vaig assistir com a convidada, i on vaig tenir l'honor de fer un discurs (sí amics,  això hauria de figurar e el Currículum Vitae perquè és un gran mèrit) el nuvi va sorprendre a, la seva ja esposa, amb un grup de música que li encanta. Recordeu-me que un altre dia parlem de la gran idea de celebrar un casament durant tot un cap de setmana, però ara continuem amb la música.
L'endemà del gran dia, la majoria de convidats d'entre 25 i 35 anys estàvem amb una ressaca considerable. Pels altaveus sonava alguna música que no recordo per donar ambient, mentre el nuvi preparava una paella per acomiadar un gran cap de setmana. Però de sobte va aparèixer un grup de música per animar l'espera fins l'hora de dinar. Era un dia de setembre on brillava el sol, i el que no va aconseguir el fil musical, ho va fer aquest grup de música. De mica en mica, alguns, ens vam anar animant i vam acabar al jardí ballant. 

També he vist en un dia d'hivern, gris i plujós, un Pianobar tocar en un interior i animar una festa. El dia no hi acompanyava gens, però us puc assegurar que la calidesa que li donava aquell piano, feia que els nens i nenes es quedessin embovats observant l'espectacle, els adults demanessin copes, i que l'ambient fos festiu i amb estil. Podeu mirar a la web els vídeos que tenen, però jo que els he vist actuar en directe us els recomano de veritat.
Però no només durant l'aperitiu pot sonar música en directe. No hem d'oblidar que durant la cerimònia, on totes les emocions estan a flor de pell, que hi toqui un grup en directe li donarà encara més màgia al moment. No fa falta que sigui un grup format per molts membres, a vegades, un simple piano ja aporta tot l'encant. Qui diu un piano, diu un violí ben afinat, una guitarra, o un ukelele (sí, m'he quedat encallada a l'any 2005, i m'encanten els ukeleles). 
A vegades no fa falta buscar gaire lluny. Potser teniu aquella neboda que fa 5 anys que estudia piano, i que estaria encantada de tocar alguna peça. O aquell amic, que et fa empassar cada concert del seu grup de música, i que poden tocar aquelles quatre cançons especials que voldríeu que sonessin.
I sinó, recordeu que sempre hi ha gent que es dedica professionalment a la música, i que segur que quedeu encantats amb el resultat. 
Però no només he vist convidats o professionals tocar en casaments. Hi ha nuvis que en el seu casament han volgut fer un regal preciós cap a la seva parella. He vist nuvis que toquen la guitarra a casa, a estones, cantar la seva cançó preferida a la seva esposa. O encara millor, algun nuvi ja menys amateur s'ha atrevit a composar una cançó i cantar-la davant de tots els assistents. I si a una convidada sensiblona com a mi ja em posa la pell de gallina, imagineu-vos ser la persona a qui li canten la cançó. La música (ben tocada) va directe al cor.

I vosaltres què en penseu que un grup animi el vostre casament?

2 comentaris :