Festa de prometatge

Quan t’engresques a organitzar un casament és, en principi, per fer-ho només una vegada a la vida, o si més no, si celebres aniversaris de noces, per fer-ho amb la mateixa persona. Per això crec que has de festejar tot allò celebrable que aporta un casament. Des del comiat de soltera (o festa de l’amistat amb els canvis que ja vaig explicar en aquest post) fins a l’esmorzar amb els companys de feina perquè no en convidaràs a cap. Tot i que moltes vegades per falta de temps o ganes, algunes parelles, suprimeixen la festa de prometatge.

Antigament aquesta celebració era el moment en que el nuvi demanava la ma al pare de la seva parella. Avui en dia la majoria de peticions de mans es fan en la intimitat, però en canvi aquesta festa és una excusa per celebrar un moment important de la parella.

La festa de prometatge no és més que una petita celebració que es fa uns mesos abans del casament i on es reuneix la família més íntima del nuvi i de la núvia. És un preàmbul del que vindrà en unes setmanes però on, tant els nuvis com la família, podran viure-ho amb més tranquil·litat. Es podrà parlar entre tots sense interrupcions, de manera més distesa i sobretot sense presses.
També és un espai on els consogres es poden relacionar entre ells tranquil·lament sense haver d’estar per la pròpia família. Tradicionalment es feia a casa dels pares de la nuvia però ja se sap que avui en dia es fan moltes modificacions. Des d’anar a un restaurant o a casa els pares del nuvi. Qualsevol canvi és acceptat. Es pot fer de manera més formal, on cada membre convidat té un lloc a la taula i l'àpat es fa assegut o, si és vol fer més informal, es pot fer dret a base de pica pica.
A tots ens agrada estar guapos en moments especials, així que potser no fa falta gastar-se molts diners per l'outfit, però segur que trobem un vestit preciós que ens farà anar ben elegants. Estrenar un vestit, encara que sigui d'una botiga low cost, és econòmic i ens fa sentir especials. I si ens ve de gust anar a la perruqueria per sortir ben guapos a les fotos per què no ho hem de fer? En dies així es fan moltes fotos (encara que sigui amb el mòbil) per tenir-les de record.

Durant aquest moment s’aprofita per fer un intercanvi de regals. La nuvia aprofita per fer el regal de prometatge al seu futur marit, per exemple un rellotge, mentre que els pares de cada un entreguen un regal per lluir el dia del casament. És a dir, els pares de la nuvia fan un detall al nuvi i els pares del nuvi a la nuvia. Alguns pares aprofiten per regalar a la seva futura jove unes arracades o un braçalet mentre que els altres pares regalen al seu futur gendre uns botons de puny. Això són alguns exemples, ja que s’associa que una joia és un record per tota la vida i que podran lluir el dia del casament, però les opcions són múltiples i sempre depenen dels gustos dels nuvis.
Hi ha famílies molt tradicionals que continuen celebrant la festa de prometatge de manera molt clàssica. Grans taules amb estovalles i rams de flors, el lloc on ha de seure cadascú marcat amb una cal·ligrafia molt treballada, molta formalitat i fins i tot algun fotògraf per poder emmarcar els records. Aquí ja hi entra la situació familiar de cadascú i les ganes de protocol que tingueu ganes de marcar. Perquè, al final no és més que una excusa per celebrar un acte important entre la teva família i la que es convertirà en la teva nova família. Perquè com diuen les àvies "les desgràcies ja venen soles així que aprofita tot allò bo que puguis viure"
I vosaltres què opineu de les festes de prometatge?

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada