Petició de mà viatgera: Varsovia

Aprofitant que el pont de maig d'aquest any ha caigut en molt bones dates, he tornat a fer una escapada exprés per una ciutat europea. En aquesta ocasió el lloc escollit ha sigut la capital del Polònia.

I com ja vaig anunciar fa algunes setmanes tenim un nou post de petició de mà viatgera, en aquest cas, però, a Varsòvia.

Partint que la part antiga de Varsòvia va ser destruïda durant la Segona Guerra Mundial i que a partir del 1953 va començar a ser reconstruïda a partir de pintures, a dia d'avui trobes una ciutat bonica, cuidada i amb encant. És una capital europea que es pot visitar en pocs dies, ideal per una escapada de cap de setmana.

Així doncs comencem amb una llista de llocs bonics i romàntics on fer la petició de ma a la teva parella.

Per començar us parlaré d'una zona turística, que tots els que hagin estat a Varsòvia reconeixeran ràpidament. Però no perquè sigui turístic deixa de ser bonic. Només has de tenir present que serà un moment poc íntim i amb molts espectadors. Es tracta de la Plaça del Mercat (Rynek Starego Miasta). Des de sopar en uns dels restaurants de la plaça amb vistes als edificis a plantar-se al mig de la plaça i fer la petició de ma. Qualsevol de les dues opcions és genial perquè les vistes són precioses.
En mig de la ciutat podem trobar el Saxon Garden, un jardí molt bonic per descansar, passejar i desconnectar una mica del bullici de la ciutat. Durant la primavera és una bona època per passejar-s'hi perquè està ple de flors florides i arbres verds. Però estic segura que, durant la tardor, també deu ser especial amb aquells colors marronosos que té aquesta estació.
A la planta 40 l'Hotel Marriot té un bar anomenat Panorama Skybar on pots gaudir d'unes vistes aèries de la ciutat. Es troba a la part nova de la ciutat i converteix aquest espai en un dels miradors més especials de la ciutat. Pots gaudir de les llums de la ciutat i del Palau de la Cultura i la Ciència acompanyat d'un còctel. A la imatge no s'aprecien gaire bé les vistes, però ja se sap que de nit les fotografies solen sortir una mica malament.
Al llarg de la ciutat pots palpar la gran importància que té el pianista Chopin. Escampats per diferents carrers trobes bancs on, clicant un botó, pots gaudir d'algunes obres d'aquest geni. Però jo us en vull recomanar un en especial, el banc on hi sona la Marxa Fúnebre. Sí, amb aquest nom pot semblar una mica tètric i de mal gust, ja que fer una petició de ma amb una cançó mortuòria no és el més adient. Però de veritat, escolteu el vídeo i gaudiu de la delícia d'aquest fragment. Es troba al carrer Ulica Krakowskie Przedmieście. No us dic on exactament perquè si aneu trobant diferents bancs gaudiu dels diferents fragments d'aquest artista. El lloc potser no és el més bonic, però que soni música de fons ja fa que sigui romàntic.

I vosaltres heu estat a Varsòvia?

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada