Estils de talles

Quan ha arribat el moment en que a les meves amigues els hi han regalat un anell de compromís, algunes, totes emocionades m'han comentat abans de veure'ns en persona, i per tant, abans de poder observar físicament l'anell de compromís com és. Quan arriba el moment de descriure la pedra la majoria et comenten que es tracta d'un diamant però la cosa es queda aquí.

En el post d'avui voldria parlar de les diferents talles que hi ha pel que fa a les gemmes (i no només pels diamants).

El clàssic anell de compromís que a tots ens ve al cap ràpidament és el que està format per un diamant talla brillant. Però no només els diamants tenen talla brillant, sinó que qualsevol pedra o gemma pot estar tallada en forma de talla brillant. Així doncs, un safir talla brillant és de forma rodona. Els experts diuen que la talla brillant per la seva forma és la que brilla més ja que gràcies als seus angles entra més la llum.
Però hi ha vida més enllà de la talla brillant i en el post d'avui les esmentarem, sobretot per aquells nuvis que van una mica peixos a l'hora d'escollir quin anell han de comprar.

- Talla princesa: de forma quadrada.
- Talla cor: com el seu nom indica la forma del diamant o pedra preciosa és en forma de cor.
- Talla pera: també coneguda com talla llàgrima per la seva forma arrodonida i allargada.
- Talla baguette: el nom prové del pa francès per la seva forma prima i allargada.
- Talla maragda: és molt utilitzada en pedra de color, i consta d’una cara principal de forma rectangular i d’un conjunt de cares situades pels voltants a diferents angles, però paral·lelament a les arestes.
- Talla marquesa: ovalada en forma de pilota de rugbi.

A continuació us deixo una imatge de l'enciclopèdia.cat on a partir de les diferents il·lustracions de talles podem observar i fer-nos més una idea cada una de les diferents talles de diamants o pedres precioses. 

Quina és la vostra talla de diamant preferida?

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada