El significat de les flors

Fa ja unes setmanes vam estar comentant en aquest post que cada època de l'any pots trobar unes flors en concret. Tot i que pagant, segurament, la majoria de les floristeries te les poden portar de l'altra punta del món. També en un altre post vaig parlar de diferents flors, en aquest cas, però, de color lila ja que és el meu color preferit.

En el post d'avui també parlarem de flors, però en aquest cas del significat que tenen cada una. 

Durant l'època victoriana s'utilitzaven les flors per enviar missatges secrets ja que, el que no es podia expressar en veu alta, es feia a través de les flors i és per això que cada una tenia un significat. Així doncs, si ets una romàntica i tens ganes de donar-li un sentit encara més especial al teu ram o la decoració floral del teu casament aquí tens una llista d'algunes flors i el que volen dir.

No podíem començar aquesta petita llista amb una altra flor que no fos la peònia. Un clàssic que no pot faltar als rams de moltes núvies. La peònia blanca significa que una és molt afortunada de tenir a aquella persona. En canvi la cala significa bellesa i la camèlia t'estimaré sempre. 
Pel que fa a les dàlies tenen un significat diferent segons el color. La dàlia groga vol dir que li seràs fidel sempre a una persona mentre que la vermella expressa que l'estimaràs sempre. 

El gira-sol, una flor que tots els camps n'estan plens durant l'època estival significa adoració, que la persona és el teu sol i que sempre estaré enfocada cap a ell o ella.

La glicina, una planta que he de confessar que li tinc una debilitat absoluta, significa que t'aferres a algú. 
L'espígol, una planta que s'utilitza molt per aquells rams campestres i silvestres significa constància. Els lliris blancs signifiquen que estimes i confies en aquella persona. Els lliris vermells, en canvi, són el significat de l'amor ardent. 
I finalment, la rosa vermella, un clàssic per la celebració de Sant Jordi, significa amor per tota la vida. És una flor que té un significat molt especial, però no sé si el dia del meu no casament em veuria portant un ram de roses vermelles. 

I per vosaltres quina flors té un significat més especial?

1 comentaris :