Petició de ma viatgera: París

Fa un parell de caps de setmana vam decidir fer una escapada perquè l'espera de l'arribada de les vacances no fos tan llarga. Va ser el cap de setmana previ a la Festa Nacional francesa i a la celebració de la victòria de la selecció francesa en el Mundial de futbol. Va ser això sí, però, un cap de setmana de molta calor. 

I com ja vaig fer amb els viatges a Budapest, Viena i Varsòvia, en el post d'avui parlarem de tres llocs on fer una petició de ma a la ciutat de l'amor.

No podem començar per un altre lloc que no sigui l'emblema de la ciutat: la Torre Eiffel.  Hi ha milers de llocs on pots gaudir de la Torre Eiffel de fons, però en aquest cas he escollit la Plaça del Trocadéro. Tòpic i típic però romàntic i preciós a la vegada. El problema és que hi vagis a l'hora que hi vagis sempre hi trobaràs gent. Així doncs, si ets tímid, potser la millor manera per evitar fer la petició en mig de tanta gent és matinar. Però com convèncer a la teva parella per llevar-se tan aviat en uns dies de vacances? Doncs vendre-li l'excusa de matinar per ser els primers en arribar a la Plaça per fer la típica foto amb la Torre Eiffel de fons, sense gent colant-se a la foto i amb tota la tranquil·litat del món. Prometre's a París amb la Torre Eiffel d'escenari és passar-se una pantalla de la vida.
Al Musée de l'Orangerie hi ha els famosos Nenúfars de Monet. Les pintures de les Nymphéas estan instal·lades en aquest Museu, juntament amb altres obres d'altres pintors com Cézanne, Matisse o Renoir. Però ell lloc més màgic són les dues sales ovals on es troben els Nenúfars. Unes sales blanques on els quadres representen un llac dels jardins de Giverny, on Monet vivia. El silenci absolut en aquest espai es va crear quan un nen d'uns 3 anys, recolzat sobre uns separadors que hi ha al terra perquè l'espectador no s'apropi massa als quadres, va caure d'esquenes i es va fer un cop al cap (amb sang inclosa a terra). Estic segura que si fas la petició de ma a la teva parella en una d'aquestes sales també aconseguiràs el silenci absolut, i per uns moments, robar el protagonisme als Nenúfars. 
En canvi, si sou més de tombar-vos a descansar una mica i fer un pícnic en un jardí, els Jardins de Luxemburg és un bon espai. Preparar un menjar deliciós, assaborir un bon vi i després de gaudir d'un bon tiberi treure l'anell a les postres amb el Palau de Luxemburg de fons. 
Però al final París no deixa de ser preciosa i la ciutat de l'amor. Així doncs, qualsevol racó d'aquesta ciutat és especial, bonic, romàntic i atractiu. Des de l'espai més turístic al més tranquil, sigui al carrer, en un passatge, un Bistrot o qualsevol lloc farà que la teva petició de ma sigui inoblidable, perquè París sempre serà París amb el seu encant. Sense anar més lluny el mur de l'amor situat a Montmartre amb uns 80 t'estimo escrits a la paret amb diferents llengües. La llista pot ser infinita i sempre és una excusa tornar a París per descobrir nous llocs i tornar als que ja coneixes.

I per vosaltres quin és lloc més romàntic de París?

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada