Una flor per cada mes

Casar-se al mes de gener i voler un ram de peònies és una mica contradictori. Tot i que avui en dia amb la globalització segur que podem aconseguir flors fora de temporada quan ens vingui de gust. És el mateix que menjar cireres al mes de desembre. Sí, són cireres (pagades a preu d'or) però al final no tenen el mateix gust que si te les menges al mes de maig collides de l'arbre del veí.

Si maig i juny és la temporada de les cireres, cada flor també té la seva esplendor durant uns mesos concrets. Casar-te a l'hivern et limita força a l'hora d'escollir la decoració floral perquè no hi ha gaire varietat, però ai amics, quan arriba la primavera explota el color.

Així doncs, aprofitant que el passat dimarts 20 de març va començar la primavera, i per donar-li la benvinguda en aquesta esperada (i estimada) estació, en el post d'avui parlarem de flors. Perquè amb la paraula primavera, una de les primeres coses que ens venen a la ment són les flors. Les flors i el canvi d'hora que fa que el dia s'allargui. 
Durant aquests mesos és un gust passejar-se per les floristeries i admirar els aparadors. Tot tipus de flors, colors i olors. I la petita felicitat que aporta comprar un petit ramet per endur-te'l a casa, perquè les flors sempre alegren qualsevol espai.

El dilema arriba quan has de decidir quin mes et casaràs i si escolliràs el dia a partir de la floració de la teva planta preferida. O si finalment decideixes cedir perquè la teva flor preferida no floreix al voltant de la data pensada i, per tant, no et queda més opció que lluir un ram amb altres flors. 

A continuació us faig una petita enumeració dels mesos amb alguna flor que podem trobar. Comencem pel març que, tot i que ja ha finalitzat, es el mes que dona el tret de sortida a la primavera:
- Març: els bulbs plantats a la tardor floreixen al mes de març. Podem trobar flors cm tulipes, violetes, narcisos o jacints. A més a més l'ametller està en la seu màxim esplendor.
- Abril: si Catalunya té una flor per excel·lència el mes d'abril aquesta és la rosa. Però durant aquest mes podem trobar altres flors, com per exemple les margarites, els lliris blancs, la flor del cirerer o una de les meves preferides: la glicina.
- Maig: la begònia, el gessamí de Xina, la dàlia, les anemones, la camèlia, l'hortènsia o el muguet.
- Juny: una de les flors més característiques quan comença l'estiu és el gira-sol. Però també hi ha hortènsies, cales o les famosíssimes peònies. 
- Juliol: el lilium, les gerberes, els gladiols,
- Agost: les frèsies, hortènsies, el lliri o la gerbera. 
- Setembre: les anemones.
- Octubre: els crisantems, pensaments o hibiscos.
- Novembre: la flor de safrà, el ciclamen o la sempreviva.
- Desembre: pel mes de desembre trobem les flors típiques de Nadal. El vesc, el galzeran o les ponsèties.
- Gener: tot i ser un mes molt gèlid podem trobar flors com el nard o el clavell.
- Febrer: iris, muscaris o les orquídies que floreixen d'octubre a febrer. 

La part positiva és que hi ha flors que les pots trobar durant tot l'any.

Quines són les vostres flors preferides?

2 comentaris :