Diferència entre or blanc i platí

Fa uns mesos, una amiga que es casava, em va escriure per demanar-me la opinió sobre quin material escolliria a l'hora de comprar les aliances pel casament. Es veu que escriure cada setmana xorrades sobre casaments m'ha donat certa reputació entre els meus amics: sóc aquella no experta en res que parla de casaments.

La joieria estava clara, l'estil definit i només els faltava aquest petit detall per decidir-se. La parella es debatia entre or blanc i platí. Ni or rosa ni or groc, com podeu veure el dubte no era el color.

Però quina diferència hi ha entre l'or blanc i el platí? Si ja ho coneixeu el post d'avui us serà poc útil i per tant ens trobem dilluns que ve a les 9 del matí, com cada setmana, amb un nou post. Però si pel contrari no sabeu què tenen de diferent aquí ve l'explicació.
En primer lloc, l'or blanc no deixa de ser or amb altres materials (habitualment níquel) que el fan emblanquir. Per exemple, un anell de 24 quirats té 18 parts d'or i 6 de níquel. D'aquí que amb el pas del temps i l'us, si tens un anell d'or blanc, comenci a groguejar i hagis de passar per la joieria.

Una altra cosa que els diferencia és el preu. El platí és més car perquè pesa més i se n'extreu menys que l'or.  Ja sabeu, la llei de l'oferta i la demanda.

I què passa quan es ratlla l'anell? Doncs que l'or blanc, com ja he dit anteriorment, queda lleugerament groguenc mentre que el platí tira més a gris. La diferència és que l'or blanc només el pots rodiar (fer-li un bany amb rodi a la teva joia per tal que quedi blanca i brillant) un determinat número de vegades, mentre que el platí el pots polir tantes vegades com vulguis i és més fàcil de treballar.

Els experts diuen que si tens una pell sensible, si el teu anell (o qualsevol altra joia) està format per or blanc i níquel pot sortir alguna al·lèrgia, i en canvi, el platí és un material hipoal·lèrgic. 

I per acabar, només comentar que l'or blanc és més brillant que el platí, que té un color més opac. 

I vosaltres quin material escolliríeu per una joia tan especial?

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada